Trainingen en coaching

Voor een groot aantal uitgevers heb ik gewerkt als trainer en/of coach. Ik begeleid zowel redactieteams als individuele redacteuren. Bij mijn coachingswerk maak ik gebruik van mijn lange ervaring als hoofdredacteur. Ik heb redactieteams opgestart en aangestuurd, veel mensen aangenomen en begeleid in nieuwe functies, en met een groot aantal freelancers gewerkt.

 

Uitgangspunt van ieder coachingstraject is pragmatiek;  geen theoretische mooipraterij, maar een praktisch traject met als doel om concreet stappen te zetten.  

 

Trainingen en coachingstrajecten die ik aanbied:

  

Starten als freelance journalist

Zet je de stap van loondienst naar een freelance-bestaan? Dan vergroot je je kansen met een goed doordacht ‘aanvalsplan'. Ik begeleid je bij je acquisitie.  We bespreken de 'do's & don'ts' bij het benaderen van potentiële opdrachtgevers. We onderzoeken waar voor jou (nieuwe) kansen liggen. We gaan kijken hoe je je optimaal kunt profileren,  en naar de middelen die je kunt inzetten voor je eigen marketing. Er is uiteraard volop ruimte voor jouw specifieke vragen.

 

Vind je het leuk om in een workshop-setting met een kleine groep collega-freelancers te kijken naar zaken als positionering en slimme acquisitie? Dan is misschien mijn workshop 'Klanten vinden, klanten binden' iets voor jou. Check hier! 

  

Starten in een leidinggevende functie

Begin je in een leidinggevende functie? Dan krijg je te maken met een gevarieerd pakket aan taken en verantwoordelijkheden. Hoe onderhoud je op een proactieve en dynamische manier je eigen titels? Hoe haal je het beste uit je collega's? Welke prioriteiten stel je? En hoe hak je lastige knopen door? Er zijn verschillende eenvoudige ‘basis-spelregels' die je helpen om je de rol als hoofd  van een redactieteam goed eigen te maken. We gaan in op die basics, maar kijken ook naar jouw persoonlijke achtergrond, en naar jouw specifieke vragen.

 

Redactietrainingen op maat

Ik heb uiteenlopende trainingen verzorgd aan redactieteams en aan groepen (hoofd)redacteuren. Ik begeleidde onder meer verschillende vakredacties naar een efficiëntere en meer zelfbewuste manier van werken. Ik gaf trainingen aan hoofdredacteuren binnen een uitgeverij die zich allemaal moesten inwerken in een nieuw organisatiemodel dat sterker appelleerde aan hun leidinggevende competenties. De redactieteams van een vakuitgeverij trainde ik - eerst collectief en daarna per redactie - in het maken van een crossmediaslag.  

 

Thema's die ik vaak met de redactieteams aanpak liggen op het gebied van interne taakverdeling, een efficiënte(re) organisatie, omgaan met veranderingen, crossmediaal denken en werken, en omgaan met werkdruk.

 

Ik wissel graag met je van gedachten over de manier waarop ik jou of je team kan ondersteunen. Bel me op 06 - 2480 2041, of stuur een mail naar peter@runhaarmedia.nl.