Iedereen wordt uitgever

 

Compacte en efficiënte crossmedia-scan voor communicatie-afdelingen

 

Een brainstormsessie en een rapport met concrete aanbevelingen geven je de tools om je crossmediale communicatie direct te verbeteren

 

Al jarenlang werk ik als adviseur en projectleider in en om de uitgeverij. Ik heb grote verandertrajecten aangestuurd en veel ervaring opgedaan met het ontwikkelen van crossmediale platforms én het ondersteunen van de werkorganisatie bij het beheren van die platforms.  

 

Sinds een aantal jaren kom ik met mijn advieswerk steeds vaker bij organisaties die uitgeven niet tot hun core business hebben. En in toenemende mate bevestigen mijn ervaringen bij die organisaties de veelgehoorde stelling: "Iedereen wordt uitgever".

Want ook communicatieafdelingen bij NGO's, brancheverenigingen, financials en andere grote organisaties worden geconfronteerd met 'typische uitgeefvragen', zoals hoe je optimale synergie bereikt tussen print en online, hoe je social media goed linkt aan je andere communicatieactiviteiten, hoe je traffic genereert naar je website, et cetera.

 

Ik heb in de praktijk ervaren dat we samen - de communicatiemensen van genoemde organisaties en ondergetekende - hele mooie, snelle stappen kunnen zetten, door onze specifieke competenties goed aan elkaar te knopen. Vanuit die ervaring heb ik een compacte en effectieve dienst ontwikkeld die bestaat uit de volgende elementen:

  • Een brainstorm van drie uur
  • Een rapport met concrete aanbevelingen, dat ik samenstel op basis van studie van de communicatiekanalen/-uitingen van de opdrachtgever en de bevindingen uit de brainstorm

Een oriënterend kennismakingsgesprek kan uiteraard aan deze sessies voorafgaan, en verplicht je tot niets.

 

Eerdere opdrachtgevers waren onder meer Robeco, de ANWB, de KNMP , ING, Nuon Business en de KNMT. Hier lees je meer over mijn werkwijze en mijn achtergrond.

 

Over crossmediaal uitgeven voor niet-uitgevers schreef ik dit artikel.

 

Je kunt mij bereiken op 06 - 2480 2041 en via peter@runhaarmedia.nl