Journalistieke verhalen

Naast mijn werk als hoofdredacteur en adviseur heb ik altijd geschreven. Waarom? Omdat ik het ontzettend leuk vind. Ik heb talloze mensen geïnterviewd, grote achtergrondreportages gemaakt, reisverhalen geschreven en diverse boeken geproduceerd.  Als journalist word ik ook regelmatig ingehuurd voor het leiden van rondetafelsessies.

 

Recentelijk heb ik onder meer een serie interviews gemaakt met ‘Semlerianen’ in Nederland: ondernemers die hun organisatie inrichten op basis van vertrouwen en zelfsturing. Dezelfde belangstelling voor zelfsturing leidde tot het boek 'De kleine Semler' dat in februari 2017 verscheen bij uitgeverij Business Contact. Ik publiceer verder over uiteenlopende thema's, waaronder ondernemerschap, innovatie en HRM. Mijn artikelen verschijnen onder meer in het Financieele Dagblad en diverse vakbladen. En ... als het uitkomt schrijf ik graag over een van mijn passies: Brazilië.

 

Ik schreef enkele boeken voor de zakelijke markt en was (lang geleden) co-auteur van een boek over de Braziliaanse milieu-activist Chico Mendes. Ook maakte ik een boek ter gelegenheid van het afscheid van SP-politicus Jan de Wit. In het verleden schreef ik veel reisverhalen, waarvan er enkele zijn opgenomen in de bundels ‘De beste reisverhalen van …’ die Rudi Wester samenstelde voor Uitgeverij Contact.