Aangenaam

Mijn naam is Peter Runhaar, ik ben oprichter van Runhaar Redactiemanagement, later Runhaar Media.

 

Peter Runhaar 

 

Runhaar Media is geboren vanuit een passie voor uitgeven. In 2003 besloot ik - na jaren hoofdredactiewerk in loondienst - voor mezelf te beginnen. Sindsdien is de kernactiviteit van Runhaar Media: mooie dingen maken in en om de uitgeverij.

 

Bij mijn werkzaamheden benut ik de voordelen van jarenlang 'met de handen uit de mouwen' werken in de praktijk. Ik was hoofdredacteur van een groot aantal vaktitels, heb redacties op- en doorgestart en producten 'vanaf scratch' ontwikkeld. Ook was ik bij meerdere uitgevers lid van het MT.  

 

De afgelopen jaren heb ik diverse complexe verandertrajecten succesvol gerealiseerd. Die trajecten zijn meestal heel allround en hebben betrekking op (online) productontwikkeling, versterken van de competenties van de werkorganisatie, selecteren en aansturen van externe partijen, et cetera. 

 

Omdat ook buiten de uitgeverij steeds vaker om uitgeefcompetenties wordt gevraagd werk ik in toenemende mate op communicatie- en uitgeeftrajecten buiten de uitgeefwereld. Onder mijn opdrachtgevers zijn non-profit organisaties, verenigingen, en  bedrijven in de zakelijke dienstverlening. Ik werk voor derden én ontwikkel projecten in eigen beheer.

 

Wat dat laatste betreft: ik streef ernaar in eigen beheer kwalitatief hoogwaardige producten en diensten te ontwikkelen, met een duidelijke toegevoegde waarde. Ik hou van dingen die organisch groeien: klein beginnen en stap voor stap doorontwikkelen. Over de producten en diensten die Runhaar Media in eigen beheer ontwikkelt leest u hier.

 

Veel klussen klaren we met een team van medewerkers. Ik ben ervaren in het - indien nodig snel - samenstellen van een kwalitatief hoogwaardig productieteam en heb veel titels met een team van externen (redacteuren, fotografen, vormgevers) geproduceerd.

 

Ook voor compactere opdrachten ben ik ‘in'. Regelmatig werk ik als adviseur op uiteenlopende (strategische) uitgeefissues. Ook coach ik redacteuren en redactieteams.

 

Naast mijn interim- en projectwerk ben ik ook actief als schrijvend journalist; het schrijven van mooie verhalen vind ik uiteindelijk een van de mooiste dingen om te doen. Ik schrijf vooral in vakmedia, publiceer in het Financieele Dagblad en heb enkele boeken geschreven.

 

Visie

Bij alle opdrachtgevers probeer ik een aantal eenvoudige

uitgangsgedachten in acht te nemen: Ik geloof er sterk in dat werkplezier en resultaatgerichtheid hand in hand gaan. Andere 'basics' zijn creatieve originaliteit en strategische scherpte. De automatische piloot ken ik eigenlijk niet.

 

Daarnaast ben ik zeer pragmatisch: het gaat niet om de mooiste theoretische modellen, maar om resultaat in de praktijk. 

 

En ten slotte geloof ik dat ‘Alles draait om de eenvoud': niet de eenvoud van het simplisme, maar eenvoud als uitdrukking van het streven de dingen helder te zien, de juiste prioriteit te stellen, en niet bang te zijn om als dat nodig is een vette knoop door te hakken. 

 

Ik wens u een prettig verblijf op de website van Runhaar Media.

 

Lees meer over de diensten van Runhaar Media.

 

Testimonial

"Peter is zonder meer een van de hoogtepunten bij de start van MedischOndernemen geweest. Altijd kritisch op zoek naar beter, maar zeer respectvol.

Niet aflatend enthousiasme en realiteitszin gecombineerd met eerlijke en pragmatische oplossingen."

 

Alexander Tolmeijer, initiatiefnemer en eigenaar MedischOndernemen